Ziua Limbilor Europene – rolul și locul limbii materne în contextul mondializării

  • 26 Septembrie 17:42
Ziua Limbilor Europene – rolul și locul limbii materne în contextul mondializării

Astăzi este marcată Ziua Limbilor Europene – dată care celebrează diversitatea lingvistică, multilingvismul și încurajează studierea limbilor străine. Ziua Europeană a Limbilor are ca obiectiv să atragă atenția asupra importanței învățării limbilor străine și la valoarea tuturor limbilor vorbite în Europa, încurajând învățarea lor.

Cu această ocazie a fost lansată astăzi ediția a 13-a a Concursului pentru tinerii francofoni din Republica Moldova LE COING D’ OR–2019. Tema concursului din acest an este Limba maternă în contextul globalizării („La langue maternelle dans le contexte de la mondialisation”).

Tema propusă pentru ediția din anul acesta, ca și cea din ediția anterioară, are o destinație relevantă pentru ființa noastră națională – rolul și locul limbii materne în contextul mondializării. Dedicație nedisimulată – aniversarea a 30-a de la declararea limbii române ca limbă oficială a Republicii Moldova ne-a îndemnat să identificăm împreună cu participanții la concurs acele valori perene, care transpar din buna cunoaștere a limbii materne și din dragostea netrecătoare  pentru acest tezaur.

Etapa I, de colectare și evaluare a lucrărilor scrise, demarată de Ziua Limbilor europene, 26 septembrie 2019, se va încheia pe 20 octombrie. Pe 22 octombrie sunt anunțate rezultatele primei etape – vor fi publicate numele laureaților – participanții ale căror eseuri au întrunit cel mai înalt punctaj. Laureații sunt invitați pe 25 octombrie, vineri, în ajun de vacanța de toamnă, la confruntare directă cu colegii, pentru a convinge membrii juriului și publicul francofon, că sunt merituoși, că sunt buni vorbitori de franceză, că au argumente infailibile pentru a-și promova mesajul...

Pe învingători anul acesta îi așteaptă premii deosebite – premiul I, o vizită la București, la Radio România Actualități pentru a participa la o emisiune în direct, în limba franceză, este oferit de Agenția Universitară a Francofoniei, Antena din Chișinău, premiul II și III – diplome și cadouri prețioase din partea Delegației generale Wallonie-Bruxelles.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chişinău
-3,5 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:2,1 m/s
Sat
-0 °C
Sun
0 °C
Mon
2 °C
Tue
4 °C
Wed
4 °C

Curs oficial BNM 23 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3233 -0.0000
USD 17.4327 -0.0000
RON 4.0418 -0.0000
UAH 0.7227 -0.0000
RUB 0.2734 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău