Ziua Limbii Române: Ce evenimente organizează Primăria capitalei

  • 24 August 2023 16:09
Ziua Limbii Române: Ce evenimente organizează Primăria capitalei

Primăria Municipiului Chișinău și Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural a Municipiului Chișinău anunță că organizează un șir de manifestări cultural-artistice dedicate Sărbătorii Naționale „Limba Română”.

Programul activităților dedicate va începe la ora 09:00, cu depunere de flori la monumentul lui Mihai Eminescu, din scuarul Teatrului Național „Mihai Eminescu” și pe Aleea Clasicilor.

La ora 16:00, în scuarul de pe strada pietonală „Eugen Doga” se va desfășura programul de lectură publică pentru copii „Cărțile prind viață”, cu participarea autorilor de cărți pentru copii și personajelor din operele acestora.

Tot aici, începând cu ora 17:00, se va petrece concursul de recitare a poeziilor, dedicat copiilor din clasele întâi, care vor primi cărți cu autografe din partea autorilor, iar cei mai activi copii vor fi premiați cu seturi de rechizite pentru școală.

Sărbătoarea vine și cu un program distractiv de animație pentru cei mai micuți, susținut de trupa Clounella, care se va desfășura între orele 17:30 - 18:30.

Începând cu ora 19:00, chișinăuienii și oaspeții capitalei vor avea parte de un spectacol muzical „În aceeași limbă”. Acompaniați de orchestra simfonică dirijată de Dumitru Cârciumaru, vor evolua artiști îndrăgiți, precum: Mariana Bulicanu, Cristina Scarlat, Natalia Barbu, Cătălin Josan, Radu Dolgan, Adriana Babin, Tania Cerga, Brio Sonores, Vitalie și Cătălin Advahov.

Programul muzical va fi îmbinat cu un recital de poezie în lectura lui Nicolae Jelescu.

Festivitatea dedicată Zilei Naționale a Limbii Române va culmina cu un recital susținut Cristofor Aldea Teodorovici Orchestra.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău