Ziua Internațională a Studenților: trei președinți de stat au dialogat cu studenții USM

  • 17 Noiembrie 2023 18:38
Ziua Internațională a Studenților: trei președinți de stat au dialogat cu studenții USM

„În a doua zi a vizitei Președintelui Austriei, Alexander Van der Bellen, și a Președintei Sloveniei, Nataša Pirc Musar, am marcat împreună Ziua Internațională a Studenților cu o discuție cu studenții de la Universitatea de Stat din Moldova”, a anunțat președinta Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

„Am vorbit despre ce înseamnă să fii parte din marea familie europeană, despre democrație, pace și securitate, despre integritate academică, dar și despre inteligența artificială și schimbările climatice.
Tot astăzi, am participat cu Președintele Van der Bellen la Forumul de afaceri moldo-austriac, organizat de Camerele de comerț și industrie din ambele țări. Dezvoltarea economică este o prioritate a Republicii Moldova. Investițiile austriece în domenii precum IT, agricultură, infrastructură, industria auto, creează locuri de muncă și asigură transfer de cunoștințe și standarde înalte. Am încurajat și alte companii austriece să vină pe piața noastră.
Cu Președinta Pirc Musar am plantat la Grădina Botanică arbori de tei, teiul fiind unul din simbolurile Sloveniei” a mai menționat președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău