Ziua Internațională a Migrației | Președintele Parlamentului European: Migrația a îmbogățit societățile UE și ne-a modelat cultura

  • 18 Decembrie 2021 18:55
Ziua Internațională a Migrației | Președintele Parlamentului European: Migrația a îmbogățit societățile UE și ne-a modelat cultura

De ziua internațională a migranților, președintele Parlamentului European, David Sassoli, a reiterat importanța combaterii ideologiei de extremă dreaptă care încearcă să oprească intrarea migranților în blocul comunitar.

„Migrația a făcut societățile noastre mai bogate. Ne-a modelat cultura, limbile și a dus la milioane de prietenii și relații noi. Trebuie să ne împotrivim extremei drepte atunci când încearcă să îi dezumanizeze pe cei care caută o viață mai bună pentru familiile lor”, a scris președintele David Sassoli într-un mesaj pe contul de Twitter, relatează CaleaEuropeana.ro.

Anul acesta, Organizația Mondială a Sănătății a marcat această zi prin lansarea campaniei “Sănătatea refugiaților și a migranților: Standarde globale de competență pentru lucrătorii din domeniul sănătății” (standardele). Standardele și Ghidul de cunoștințe și Ghidul de curriculum care le însoțesc au ca scop consolidarea forței de muncă din domeniul sănătății și sprijinirea furnizării de servicii de sănătate de calitate, centrate pe oameni și sensibile din punct de vedere cultural, pentru migranți și refugiați.

Acesta este primul set de Standarde de competență elaborat pentru lucrătorii din domeniul sănătății care furnizează servicii de sănătate refugiaților și migranților, precum și pentru instituțiile de învățământ, pentru a încorpora aceste standarde și cunoștințele și abilitățile fundamentale în formarea lucrătorilor din domeniul sănătății.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău