Ziua Internațională a Francofoniei, marcată în Republica Moldova. Maia Sandu: Mă bucur să văd copii și tineri care învață limba franceză

  • 20 Martie 15:51
Ziua Internațională a Francofoniei, marcată în Republica Moldova. Maia Sandu: Mă bucur să văd copii și tineri care învață limba franceză

În data de 20 martie este celebrată Ziua Internațională a Francofoniei, inclusiv în Republica Moldova.

Cu acest prilej, președinta Maia Sandu a vizitat Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” din Chișinău, care în aceste zile sărbătorește 160 de ani de la înființare. Din toate școlile din țară, Liceul „Gheorghe Asachi” are cele mai multe clase cu predare în română și franceză.

„Mă bucur să văd copii și tineri care învață limba franceză, iar împreună cu ea și valorile francofoniei: diversitatea, solidaritatea, dialogul cultural și respectul reciproc. Peste 98 de mii de elevi studiază limba franceză în instituțiile de învățământ din țara noastră. Aceasta este o dovadă a angajamentului nostru față de cooperarea internațională și dialogul cu Franța, o mare susținătoare a țării noastre, dar și cu lumea francofonă, o comunitate globală de 320 de milioane de vorbitori de franceză. Vive la Francophonie!”, a spus șefa statului. 

Totodată, un mesaj de felicitare a transmis și ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

„Republica Moldova este o țară francofonă prin tradiție. Cu zeci de mii de tineri care studiază limba franceză la școală și la universitate. Cu alte zeci de mii care aleg țările vorbitoare de franceză pentru studii. Și cu sute de mii de concetățeni pentru care Franța sau Elveția, Belgia sau Canada, sau orice altă țară francofonă a devenit a doua casă - iar ei, la rândul lor, au devenit parte a familiei francofone”, a declarat Prodan.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău