Ziua Internațională a Familiei

  • 15 Mai 2013 15:27
Ziua Internațională a Familiei

În Republica Moldova și în lume este marcată miercuri, 15 mai, Ziua Internațională a Familiei.

Sărbătoarea de anul acesta se desfășoară sub genericul ”Familie fără violență” și are scopul de a promova bunele practici de educației a copiilor, fără aplicarea forței fizice. Evenimentul a demarat în centrul capitalei, unde un grup de copii a desenat pe un perete public un grafitti ce reprezintă o familie unită. 

Ea este Emilia și, la rugămintea mea, a încercat să explice de ce copiii suferă atunci când sunt tratați cu bătăi și certuri în familie.

Un grup de elevi de la liceul Mircea Eliade din capitală a realizat un grafitti pe peretele unei cafenele, reprezentând imaginea unei familii fericite. Tinerii sunt de părere că asemenea mesaje trebuie promovate, pentru că violența domestică este o problemă serioasă a societății noastre.

În cadrul evenimentului, ministrul în exercițiu al Muncii și Protecției Sociale a amintit că prin legea privind copiii în situații de risc, recent adoptată, au fost responsabilizate primăriile, în calitate de autorități tutelare. Valentina Buliga a spus, de asemenea, că au fost stabilite obligațiile asistenților sociali, pedagogilor și cadrelor medicale, de a sesiza cazurile de abuzuri asupra copiilor.

Rolul autorităților este să se asigure că fiecare specialist care lucrează cu copii știe să recunoască un caz de abuz și ce acțiuni trebuie să întreprindă, a subliniat reprezentantul UNICEF în Republica Moldova, Alexandra Yuster.

Mai multe cazuri de violență asupra copiilor au avut loc de la începutul acestui an în Republica Moldova, două dintre care s-au soldat cu decesul acestora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău