Ziua Internațională a Democrației a fost marcată în Piața Marii Adunări Naționale

  • 15 Septembrie 2023 17:02
Ziua Internațională a Democrației a fost marcată în Piața Marii Adunări Naționale

Câteva zeci de elevi din diferite instituții de învățământ s-au aranjat unul după altul, în Piața Marii Adunări Naționale, și au deschis umbrele albe astfel încât de sus să poată fi citit cuvântul: „contează”. Prin această acțiune a fost celebrată Ziua Internațională a Democrației, care în acest an are ca temă „Implicarea tinerilor”, transmite IPN.

„Am invitat la acest eveniment și colegii, partenerii noștri de la diferite instituții de învățământ din țară. În acest fel ne propunem cumva într-un termen foarte scurt să atragem atenție la această sărbătoare, în special reieșind din faptul că în scurt timp urmează alegerile locale generale și implicarea tinerilor, ca și a oricărui alegător din Republica Moldova, în acest proces electoral este necesară pentru a întări reprezentativitatea aleșilor locali și democrația în această țară”, a menționat vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postica.

Acțiunea a fost organizată de Comisia Electorală Centrală în parteneriat cu Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral din Republica Moldova care și-au propus să informeze populația, îndeosebi generația tânără, despre importanța participării tinerilor în procesele electorale.

Participanții la eveniment au scandat mesajul: Viitorul depinde de noi! Implică-te! Votează! Democrația contează!

Ziua Internațională a Democrației este sărbătorită începând cu 2007.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,69 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău