Ziua Independenței. Ministrul Bogdan Aurescu: Parteneriatul Strategic cu SUA este vibrant, durabil și mai puternic ca niciodată

  • 04 Iulie 2022 12:04
Ziua Independenței. Ministrul Bogdan Aurescu: Parteneriatul Strategic cu SUA este vibrant, durabil și mai puternic ca niciodată

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis un mesaj aniversar cu ocazia Zilei Independenței, prin care a apreciat prietenia unică dintre România și SUA și importanța Parteneriatului Strategic dintre cele două părți.

„La mulți ani de Ziua Independenței, SUA, prietenul nostru apropiat, aliat de încredere și partener strategic de 25 de ani! Parteneriatul nostru Strategic este vibrant, durabil și mai puternic ca niciodată. România și SUA sunt alături în consolidarea securității, a rezilienței democratice și a ordinii bazate pe reguli”, a scris ministrul român pe contrul de Twitter, potrivit Calea Europeană.

Anul 2022 marchează 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic care a deschis calea pentru aprofundarea cooperării dintre România și Statele Unite.

Acest Parteneriat a jucat un rol important pentru aderarea României la NATO în anul 2004. SUA rămân cel mai apropiat aliat militar al nostru, la fel cum NATO rămâne principalul garant al păcii și securității pentru toți membrii săi.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău