Ziua funeraliilor. Mii de irakieni s-au adunat în Bagdad, pentru a lua parte la procesiuni și strigă "Moarte Americii"

  • 04 Ianuarie 2020 13:33
Ziua funeraliilor. Mii de irakieni s-au adunat în Bagdad, pentru a lua parte la procesiuni și strigă

Este ziua funeraliilor. Mii de oameni participă încă de la primele ore la Bagdad la funeraliile pentru oficialii militari uciși în atacul american lansat vineri, scrie Digi24.

Primele funeralii sunt organizate pentru Abu Mahdi al-Muhandis, comandant al miliției irakiene, ucis și el în atacul cu dronă comandat de Donald Trump.

Irakienii au scandat sâmbătă "Moarte Americii", în cortegiul din jurul sicrielor generalului iranian Qassem Soleimani și lui Abu Mahdi al-Muhandis, principalul său locotenent din Irak

Participanții la acest cortegiu funerar care a trecut prin cartierul Kazimiya din Bagdad, unde se află un sanctuar șiit, au strigat de asemenea 'Răzbunare pentru Abu Mahdi al-Muhandis', șeful operațional al Hashd al-Shaabi (Forțele de mobilizare populară), coaliție de paramilitari integrați forțelor de securitate irakiene.

Sicriele celor cinci irakieni au fost transportate la Kazimiya în mașini pick-up acoperite cu drapelul național și care au trecut prin mulțimi de oameni îmbrăcați complet în negru.

Sicriele celor cinci iranieni uciși erau acoperite cu drapelul Iranului.

Potrivit televiziunii de stat, o procesiune funerară va începe la ora locală 10:00, la templul Al-Kaduhm din Bagdad. Vor participa demnitari și oficiali guvernamentali, potrivit CNN. 

Cu o oră înainte de procesiunea funerară, străzile sunt deja pline de oameni îmbrăcați în negru. Vineri, după atac, irakienii s-au rugat în moschei, unii ținând afișe cu figurile oficialilor uciși.

Trupul lui Qassem Soleimani va fi adus în Iran pentru înmormântare tot în cursul zilei de sâmbătă, a informat presa de stat din Iran.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău