Ziua Europei va fi marcată în R.Moldova în week-end, pe 11 și 12 mai

  • 07 Mai 2019 19:06
Ziua Europei va fi marcată în R.Moldova în week-end, pe 11 și 12 mai

Surse din cadrul Delegației UE în RM au comunicat agenției INFOTAG că principalele activități vor avea loc în grădina publică "Ștefan cel Mare" din Chișinău, unde va fi organizat tradiționalul Orășel European.

În cadrul acestuia, ambasadele țărilor UE în Moldova vor organizate diferite evenimente culturale, cu bucate naționale. La eveniment vor participa și proiecte susținute de UE. De asemenea, va fi deschisă școala limbilor europene, Zona Urban Vibes, zona copiilor.

Ziua de sâmbătă va culmina seara cu un spectacol susținut de Moldovan National Youth Orchestra și corul La La Play.

Duminică se vor desfășura Zilele filmului și culturii europene. Cei prezenți vor avea parte de un recital Jazz-n-Chișnău și vor putea urmări filmele "Charleen Macht Schluss", "Moromeții-2","Truman". De asemenea, va avea loc și un concert susținut de formația Via Dacă.

"Pe 11 mai la Chișinău și pe 18 mai la Cahul vom continua să facem cunoștință cu Uniunea Europeană, cu tradițiile și cultura, arta culinară a popoarelor care locuiesc pe continentul european. Vom avea muzică, vor putea fi vizionate cele mai bune filme. Să sărbătorim împreună Ziua Europei, pentru că împreună suntem o forță", a declarat șeful Delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău