Ziua europeană a numărului unic de urgență 112

  • 11 Februarie 2018 08:36
Ziua europeană a numărului unic de urgență 112

La data de 11 februarie, în Europa este marcată anual ziua numărului unic de urgență 112, dată instituită în anul 2009 și dedicată creșterii gradului de conștientizare la nivel comunitar a importanței acestui serviciu destinat cetățenilor.

În acest sens, statele membre ale Uniunii Europene organizează manifestări de comunicare și alte tipuri de evenimente pentru promovarea numărului unic de urgență 112 în rândul cetățenilor comunitari.

În mod alarmant, mai puțin de jumătate din cetățenii europeni au cunoștință de existența acestui serviciu și îl folosesc în caz de urgență. Ziua europeană a numărului unic de urgență 112 reprezintă cea mai bună oportunitate de a informa cetățenii asupra situațiilor care fac obiectul apelării numărului unic de urgență și ce anume trebuie să facă într-o situație specifică.

La nivel european există Asociația numărului european de urgență (EENA), organizație nonguvernamentală cu sediul la Bruxelles, care are drept scop îmbunătățirea siguranței și sănătății oamenilor. EENA include ca membrii peste 1.300 de servicii de urgență reprezentative din 80 de state la nivel mondial, 90 de furnizori de soluții în domeniu, 11 organizații sau asociații internaționale, peste 200 de membrii ai Parlamentului European și peste 90 de cercetători în domeniu, potrivit eena.org.

Asociația organizează o conferință anuală de profil, care în acest an are loc la 25-28 aprilie la Ljubljana (Slovenia), unde participă reprezentanți ai autorităților publice, ai serviciilor de urgență naționale, cercetători și reprezentanți ai industriei de profil pentru a se pune la curent cu cele mai noi tendințe și subiecte de interes în domeniul serviciilor de urgență, indică http://www.eena.org. În marja conferinței, la 25 aprilie 2018, va avea loc ceremonia decernării premiilor 112, prilej cu care sunt recompensați, în cadrul mai multor categorii, indivizi sau organizații care au demonstrat dăruire exemplară în serviciul siguranței publice, potrivit sursei amintite.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău