Ziua Drapelului de Stat marcată la Nisporeni

  • 27 Aprilie 2016 18:42
Ziua Drapelului de Stat marcată la Nisporeni

Manifestații dedicate Zilei tricolorului au avut loc și în mai multe localități din Republica Moldova.

La ceremonia festivă dedicată Zilei Tricolorului la Nisporeni au fost prezenți deputați din primul Parlament al Moldovei care au subliniat importanța acestui simbol în definirea identității noastre naționale.

La ceremonia festivă dedicată Zilei Tricolorului la Nisporeni au fost prezenți deputați din primul Parlament al Moldovei care au subliniat importanța acestui simbol în definirea identității noastre naționale. Președintele Asociației „Parlamentul-90”, Anatol Țurcanu, și-a exprimat sentimentele de mândrie și patriotism față de desemnarea tricolorului ca drapel de stat prin votul deputaților la 27 aprilie 1990.

Președintele raionului Nisporeni Ion Artene, menționat în deschiderea evenimentului, că tricolorul este un simbol al independenței Republicii Moldova.

Totodată, elevii din raionul Nisporeni au oferit unrecital de poezii și cântecede patriotism față de neam, limbă șivalorile naționale. Deputații din primullegislativ au discutat despre evenimentele de importanță națională cu eleviide la Liceul“Boris Cazacu” din localitate

Orașul Nisporeni reprezintă un simbol al renașterii naționale, în anii1989-1990, în acest oraș desfășurându-se mai multe cenacluri. Șase dintre deputații din „Parlamentul– 90” erau originali din Nisporeni, ei fiind cei care au semnat declarația de independență și au aprobat tricolorul ca drapel de stat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău