Ziua de 14 februarie ar putea fi declarată Ziua națională a lecturii

  • 30 Martie 2022 13:44
Ziua de 14 februarie ar putea fi declarată Ziua națională a lecturii

Ziua de 14 februarie ar putea fi declarată Ziua națională a lecturii. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Comisia parlamentară cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.

În această zi urmează a fi organizate activități culturale, sociale și educaționale prin care să fie evidențiată importanța lecturii, în special în formarea copiilor și tinerilor.

Autoritățile vor putea acorda sprijin logistic dar și financiar bibliotecilor, muzeelor, instituțiilor de învățământ, organizațiilor neguvernamentale, și editurilor pentru organizarea evenimentelor de promovare a lecturii.

Totodată, Consiliul Audiovizualului, furnizorii și distribuitorii de servicii media vor produce, difuza sau redifuza emisiuni de promovare și încurajare a lecturii.

Inițiativa vine în contextul marcării, la nivel mondial, a Zilei Internaționale a Cititului Împreună, desfășurată anual în  primele zile ale lunii februarie, dar și a zilei de 14 februarie, zi în care s-a născut marele poet Grigore Vieru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău