Ziua Armatei Române / Ceremonii militare și religioase în țară și în străinătate

  • 25 Octombrie 2023 08:44
Ziua Armatei Române / Ceremonii militare și religioase în țară și în străinătate

Mai multe ceremonii militare vor fi organizate, miercuri, 25 octombrie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei României, transmite Agerpres.

Potrivit MApN, Ziua Armatei României va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din țară, în bazele militare din teatrele de operații în care sunt dislocați militarii români, precum și în statele în care România are acreditați atașați ai apărării și în capitalele statelor unde țara noastră are reprezentanțe permanente.

În București, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I va fi organizată o ceremonie militară și religioasă și se vor depune coroane și jerbe de flori. Cu această ocazie, va fi și o ceremonie de depunere a jurământului militar de către studenții anilor I ai Academiei Tehnice Militare și Universității Naționale de Apărare, urmată de schimbarea gărzii la Mormântul Ostașului Necunoscut și activități de survol al unor aeronave ale Forțelor Aeriene Române.

O ceremonie militară și religioasă se va desfășura și la Monumentul Eroilor Patriei din cel de-Al Doilea Război Mondial, din fața Universității Naționale de Apărare "Carol I".

Miercuri seara, de la ora 19,00, are loc retragerea cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național - Calea Victoriei - Bd. Regina Elisabeta - Bd. Mihail Kogălniceanu - Splaiul Independenței - Bd. Eroilor Sanitari - Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu - Șoseaua Cotroceni - Bd. Iuliu Maniu - Bd. General Paul Teodorescu - Bd. Timișoara - sediul Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Conform MApN, și în țară se vor desfășura ceremonii de Ziua Armatei.

"Ceremonii similare vor avea loc în principalele garnizoane din țară, la Monumentele eroilor, precum și la cimitire și la monumente ale ostașilor români din Austria, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cehia, Federația Rusă, Polonia, Republica Moldova și Ungaria", precizează MApN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău