Zilele Științei la Biblioteca Națională a Republicii Moldova

  • 08 Noiembrie 2022 08:28
Zilele Științei la Biblioteca Națională a Republicii Moldova

Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează ediția 5-a a Zilelor Științei, în acord cu Ziua internațională a Științei pentru Pace și Dezvoltare. Zilele Științei la Biblioteca Națională a Republicii Moldova are drept scop reliefarea rolului instituțiilor infodocumentare în valorificarea patrimoniului local prin facilitarea accesului la resurse informaționale, dar și poziționarea bibliotecarului ca și cercetător.

Activitățile vor fi centrate pe familiarizarea utilizatorilor cu realizările cercetărilor și evoluția domeniilor științifice; promovarea științei în contextul realizării obiectivelor de dezvoltare durabilă  din Agenda 2030; consolidarea gradului de conștientizare a publicului larg despre rolul științei pentru societățile pașnice și durabile; promovarea științei participative în comunitate și a culturii științifice deschise, încurajarea educației pentru mediu a utilizatorilor - cercetători; promovarea importanței și impactului fenomenelor științifice; încurajarea și diversificarea serviciilor inovative în bibliotecă; promovarea rezultatelor activității de cercetare la BNRM; dezvoltarea competențelor de cercetare a utilizatorilor și personalului de bibliotecă.

Ediția a 5-a a Zilelor Științei include trei direcții de conținut: crearea contextului social între știință și publicul larg (organizarea expozițiilor de promovare a rezultatelor științifice din diverse metode, realizarea lecțiilor de informare/publice pentru utilizatori); importanța rezultatelor activității de cercetare la BNRM în dezvoltarea domeniului biblioteconomic; dezvoltarea competențelor de cercetare a utilizatorilor și a personalului de bibliotecă.

Ziua Științei este sărbătorită  în R. Moldova pe 10 noiembrie, începând cu anul 2010, în contextul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, marcată în aceeași zi. Acest demers internațional, inițiat de UNESCO, are drept obiectiv promovarea rolului științei în viața cotidiană a întregii societăți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău