Zilele Filmului Românesc la Chișinău

  • 06 Octombrie 2016 02:32
Zilele Filmului Românesc la Chișinău

Șapte producții românești vor putea fi văzute în cadrul unor proiecții cu intrare liberă, la a doua ediție a Zilelor Filmului Românesc la Chișinău. Evenimentul va avea loc între 20 și 23 octombrie, la Cinema Odeon, transmite IPN.

Organizatorii evenimentului, Asociația Cineaștilor Independenți din Republica Moldova Alternative Cinema și Casa de producție ROVA Film (România), informează că cel mai nou lungmetraj al lui Cristi Puiu, „Sieranevada”, va putea fi văzut în premieră în Republica Moldova, în prezența regizorului, care de asemenea va oferi un master-class deschis publicului, în care va vorbi despre filmele sale.

Laureatul Premiului Special al Juriului la Festivalul de la Locarno, „Inimi cicatrizate”, cel mai nou film al regizorului Radu Jude, va avea parte de o proiecție specială, în prezența tânărului actor Lucian Teodor Rus, interpretul personajului principal.

A doua ediție a Zilelor Filmului Românesc la Chișinău îi va avea ca invitați speciali pe cunoscutul actor Alexandru Papadopol și regizorul Andrei Cohn, care vor discuta cu publicul după proiecția lungmetrajului „Acasă la tata”, inclus în 2015 în competiția oficială a Festivalului de la Sarajevo.

Regizorul Marian Crișan își va prezenta cel mai nou film, thrillerul „Orizont”, selectat în 2015 în competiția internațională a Festivalului de la Tallinn.

Prezentat la începutul anului în secțiunea Forum a prestigiosului Festival de la Berlin, unde a obținut premiul Confederației Internaționale a Cinematografelor de Artă, „Ilegitim” va putea de asemenea fi văzut în cadrul Zilelor Filmului Românesc la Chișinău.

A doua ediție a Zilelor Filmului Românesc aduce la Chișinău și noul film al regizorului Cătălin Mitulescu, „Dincolo de calea ferată”, câștigător în acest an al unui premiu special la Festivalul de la Karlovy Vary.

Spectatorii din Republica Moldova vor putea să vadă și „Dublu”, debutul tinerei regizoare Catrinel Dănăiață.

Din dorința de a face o tradiție din omagierea unor producții-cult ale cinematografiei române de altădată, ediția din acest an va oferi publicului șansa să vadă clasicul „La Moara cu noroc” (1955), regizat de Victor Iliu. Filmul a fost selectat în competiția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Cannes și nominalizat pentru marele premiu Palme d'Or în anul 1957.

Intrarea la toate proiecțiile și la masterclass-uri este liberă în limita locurilor disponibile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău