Zilele Diasporei în Republica Moldova vor fi organizate în perioada 18-20 august

  • 07 August 2017 11:10
Zilele Diasporei în Republica Moldova vor fi organizate în perioada 18-20 august

Zilele Diasporei în Republica Moldova vor fi organizate în acest an în perioada18-20 august. Pe parcursul a trei zile vor fi desfășurate mai multe activități, printre care: Ziua porților deschise pentru diasporă la Guvern, seminare tematice și consultări cu diaspora, Cupa diasporei la minifotbal.

În cadrul Zilei porților deschise la Guvern vor fi prezentate Grupurile de Excelență ale Diasporei, activitățile BRD pentru susținerea Diasporei și rezultatele cartografierii diasporei.

Discuțiile din cadrul seminarelor tematice se vor axa pe programe economice și oportunități de promovare a revenirii și reintegrării durabile a migranților, turismul nostalgic, consultări privind Strategia Națională de Dezvoltare Moldova 2030, bune practici de implicare a Diasporei în dezvoltarea localităților de baștină din Moldova: mecanisme și instrumente disponibile.

De asemenea, în cadrul ediției a VII-a a Festivalului Internațional Gustar, desfășurată în parteneriat cu BRD, va fi organizat un târg-expoziție dedicată diasporei - „Moldova de oriunde”. Astfel, diaspora va prezenta țara de destinație într-un stand expozițional prin materiale promoționale, gastronomie și numere artistice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău