Zilele Diasporei în Republica Moldova

  • 27 August 2015 14:20
Zilele Diasporei în Republica Moldova

În perioada 28-30 august, în Republica Moldova se vor desfășura Zilele Diasporei, la care sunt invitați să participe cetățenii moldoveni din străinătate.

În prima zi, pe 28 august, va fi prezentat proiectul Strategiei „Diaspora – 2025” și vor fi organizate discuții despre implicarea și valorificarea potențialului uman al diasporei. 

La 29 august reprezentanții din diaspora vor prezenta 7 concepte de proiecte, privind consolidarea capacităților de mobilizare a diasporei în vederea elaborării și realizării proiectelor de ordin social, economic, educațional în comunitățile lor de origine din Republica Moldova. Tot atunci, vor fi organizate ateliere de lucru pentru femeile migrante, în cadrul cărora se vor discuta rezultatele revizuirii legislației în domeniul migrației, muncii și traficului de ființe umane.

Organizarea Zilelor Diasporei în Republica Moldova are drept scop promovarea dialogului cultural și economic la nivel de diasporă - țară / țară - diasporă, mobilizarea asociațiilor diasporei și a societății civile pentru ca, prin acțiuni comune, să contribuie la dezvoltarea durabilă și promovarea țării pe plan internațional.

Evenimentul este organizat pentru al doilea an consecutiv de Guvernul Republicii Moldova, prin intermediul Biroului pentru relații cu diaspora.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:9,26 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău