Ziarul românilor din Ucraina: „Zorile Bucovinei”, 75 de ani de activitate

  • 07 Martie 2016 12:39
Ziarul românilor din Ucraina: „Zorile Bucovinei”, 75 de ani de activitate

Ziarul „Zorile Bucovinei”, una din cele mai vechi publicații românești din regiunea Cernăuți, și-a marcat pe 5 martie jubileul de 75 de ani.

La evenimentul sărbătorit în incinta Palatului „Tineretul Bucovinei” din centrul regional a participat întregul corp diplomatic al României acreditat la Cernăuți, în frunte cu Eleonora Moldovan, consul general, care a transmis un mesaj de felicitare și un cadou redacției ziarului.

Redactorul-șef al publicației, Nicolae Toma, a mulțumit celor care continuă să susțină apariția ziarului, veteranilor zoriști care și-au dedicat ani buni pe tărâmul ziaristicii, promovând limba română, cultura neamului și istoria vetrelor strămoșești în paginile ziarului „Zorile Bucovinei”, scrie Euromedia.

Lideri ai asociațiilor culturale românești, scriitori, oameni de cultură, preoți, cititori fideli și corespondenți, rând pe rând și-au făcut apariția în fața publicului, adresând felicitări colectivului redacțional al celei mai vechi publicații românești din Ucraina.

Evenimentul a culminat cu un spectacol susținut de artiști amatori și colective corale și folclorice cu renume din întreaga regiune Cernăuți.

Sursa: Infoprut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,63 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău