Ziarul de Gardă caută răspuns la întrebarea ce garanții au lucrătorii medicali în perioada de pandemie în materie de securitate și sănătate la locul de muncă? (Revista presei)

  • 16 Aprilie 2020 09:42
Ziarul de Gardă caută răspuns la întrebarea ce garanții au lucrătorii medicali în perioada de pandemie în materie de securitate și sănătate la locul de muncă? (Revista presei)

Revista presei din 16 aprilie 2020

În ediția de astăzi a Ziarului de Gardă, citiți despre veniturile și cumpărăturile făcute în 2019 de șefii instanțelor de judecată din țară, despre salariile și donațiile primite de procurorii șefi, despre averea declarată de judecătorii Curții Constituționale și despre achizițiile deputaților în primul an al actualului mandat în Parlament.

Din același ziar aflați cum îi afectează criza pe micii producători, unde găsesc curaj moldovenii stabiliți peste hotare pentru a lupta în prima linie cu noul coronavirus și ce crede diaspora că ar trebui să facem pentru a avea un sistem de sănătate de calitate.

Ziarul de Gardă caută răspuns la întrebarea ce garanții au lucrătorii medicali în perioada de pandemie în materie de securitate și sănătate la locul de muncă?

Gazeta de Chișinău scrie cum îi afectează pandemia pe fermierii de pe ambele maluri de Nistru. „Moldovenii care trăiesc din agricultură sunt cei mai vulnerabili din lanțul alimentar. Unii s-au îndreptat spre vânzările online, iar alții s-au resemnat, scrie Gazeta de Chișinău. Carantina din stânga Nistrului aduce pierderi și fermierilor de acolo.

Dodon MUTĂ ziua de „9 MAI” în august, mai aproape de ALEGERILE PREZIDENȚIALE  - titrează Ziarul Național.

Și Jurnal.md reține anunțul lui Dodon că marșul din 9 mai va transferat pe 24 august. „Dodon încearcă să inoculeze în societate ideologii ale propagandei ruse” –titrează publicația. Deputatul și istoricul Octavian Țâcu a anunțat că va contesta constituționalitatea unor astfel de decizii pentru că ele contravin Declarației de Independență a RM. Istoricul a amintit că 24 august este o dată în care a fost reinstaurat regimul comunist sovietic în Basarabia. Odată cu instaurarea acestuia a fost organizată foametea din 46, 47 și deportările din 49. „A pune într-o oală două evenimente care nu au nimic în comun este o chestiune care doar un regim ca al lui Dodon poate să-l realizeze”, a comentat Octavian Țâcu. Iar analistul politic Ion Tăbârță atenționează că Igor Dodon încearcă se inoculeze în societatea moldovenească narative ideologice al propagandei ruse din timpul lui Putin, bazate pe un puternic revanșism de tip sovietic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău