Un bărbat, cercetat în dosarul „Fraudei Bancare”, a fost reținut de CNA și PA la punctul vamal Leușeni / Video

  • 10 Ianuarie 10:30
Un bărbat, cercetat în dosarul „Fraudei Bancare”, a fost reținut de CNA și PA la punctul vamal Leușeni / Video

Marți, 9 ianuarie la punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni-Albița de către organul de căutare al CNA în temeiul mandatului judecătoresc din 01 aprilie 2022 emis de instanța de judecată în cauza penală denumită generic ”Frauda Bancară” a fost reținut un bărbat de 44 ani care era dat în căutare internațională.

Persoana este acuzată de complicitate la spălare de bani, în interesul unei organizații criminale, acțiuni manifestate prin convertirea și transferul mijloacelor financiare în sumă de 600 000 EUR obținute pe cale infracțională de la Banca de Economii SA în perioada lunii noiembrie 2014, care după o serie de tranzacții suspecte și transferuri pe conturile unor companii nerezidente și rezidente au fost introduși în circuitul legal al Republicii Moldova.

Pentru data de 11 ianuarie 2024 ora 12.00 este fixată următoarea ședință de judecată la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, anunță CNA.

După efectuarea procedurii de reținere de către Procuratura Anticorupție persoana a fost transmisă în custodia Penitenciarului nr.13 mun. Chișinău pentru executarea măsurii procesuale de constrîngere arestul preventiv pe un termen de 30 zile.

ZdG scrie că este vorba despre Anatolie Blonschi, un om de încredere al lui Vladimir Andronachi, care a gestionat mai multe afaceri ale fostului deputat democrat, fiind și al doilea figurant în dosarul numit generic „Frauda bancară”, s-a predat autorităților moldovenești și a fost plasat în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
12
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău