Zi plină la Washington, pentru Igor Grosu. Provocările de securitate din regiune și modul cum acestea afectează R. Moldova, principalul subiect discutat la întâlnirile cu oficialii americani

  • 13 Iulie 2023 10:41
Zi plină la Washington, pentru Igor Grosu. Provocările de securitate din regiune și modul cum acestea afectează R. Moldova, principalul subiect discutat la întâlnirile cu oficialii americani

Președintele Parlamentului Igor Grosu, aflat într-o vizită de lucru la Washington, Statele Unite, a avut o serie de întrevederi cu congresmenii americani. Principalul subiect abordat în timpul discuțiilor a fost provocările de securitate din regiune și modul cum acestea afectează Republica Moldova.

„Zi plină la Washington cu întrevederi și discuții bune cu congresmenii Marcy Kaptur, William Keating, Jason Krow, Deborah K.Ross.

Am vorbit despre provocările de securitate din regiune și modul cum acestea afectează Republica Moldova. Am declarat că de doi ani, în pofida multiplelor crize, am început un amplu proces de reforme în mai multe domenii cheie care au scopul să îmbunătățească viețile oamenilor, independența energetică și dezvoltarea satelor și orașelor.”, se arată într-un mesaj publicat de Igor Grosu. 

Șeful Legislativului de la Chișinău spune că în cadrul întrevederilor a menționat că relația cu Statele Unite ale Americii este esențială pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova.

„Prin sprijinul puternic pe care îl primim din partea SUA, progresăm în procesul nostru de modernizare și aderare la Uniunea Europeană”, a notat oficialul moldovean. 

De asemenea, speakerul a mulțumit SUA pentru că au adoptat sancțiuni împotriva oligarhilor care au sărăcit și au încercat să destabilizeze situația internă din Republica Moldova.

„Această măsură reprezintă un pas important în eforturile noastre comune de a menține stabilitatea și ordinea publică în țara noastră”, a apreciat el. 

De asemenea, Igor Grosu a menționat că a discutat cu oficialii american despre cum Statele Unite pot să ajute Republica Moldova să facă mai ușor față provocărilor curente, mulțumind, cu această ocazie, pentru asistența pe care a primit-o Republica Moldova în cei peste 30 de ani de colaborare.

Amintim că Președintele Parlamentului efectuează o vizită de lucru la Washington, capitala Statelor Unite ale Americii, în perioada 11 - 15 iulie, însoțit de președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău