Igor Grosu va efectua o vizită oficială de două zile în SUA. Care este agenda președintelui Parlamentului

  • 10 Iulie 2023 18:20
Igor Grosu va efectua o vizită oficială de două zile în SUA. Care este agenda președintelui Parlamentului

Președintele Parlamentului Igor Grosu va efectua o vizită de lucru la Washington, capitala Statelor Unite ale Americii, în perioada 11 - 15 iulie. Acolo, speakerul va fi însoțit de președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

Agenda vizitei de lucru include întrevederi cu membri ai Congresului Statelor Unite și cu senatori. În cadrul acestora, se va discuta despre oportunitățile de intensificare a cooperării bilaterale dintre Republica Moldova și Statele Unite ale Americii.

De asemenea, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va participa la audieri organizate de Comisia Helsinki, unde se va discuta despre situația din Republica Moldova, în mod special despre implementarea reformelor pentru consolidarea democrației, combaterea corupției și asigurarea securității, în contextul amenințărilor provocate de războiului Federației Ruse din Ucraina. Totodată, speakerul va participa la un eveniment public găzduit de Consiliul Atlantic din SUA, unde va fi abordat subiectul securității.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, are programată o întâlnire și cu șefa Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Samantha Power. De asemenea, șeful legislativului se va întâlni, la Ambasada Republicii Moldova în SUA, cu cetățenii moldoveni, care s-au stabilit cu traiul în Statele Unite al Americii.

Într-un anunț publicat pe pagina sa oficială de Facebook, Igor Grosu a invitat cetățenii moldoveni stabiliți în SUA să vină la o discuție la Ambasada Republicii Moldova din Washington. 

Dragi moldoveni stabiliți în Statele Unite ale Americii, în perioada 11-15 iulie, mă voi afla într-o vizită oficială la Washington. Cu această ocazie, vă invit la o discuție marți, 11 iulie, la sediul Ambasadei Republicii Moldova de la Washington, ora 17:30. Vă aștept cu drag”, a transmis președintele Legislativului.

Despre vizita lui Igor Grosu a anunțat și ambasadorul moldovean din SUA, Viorel Ursu. 

O ocazie să vă informați despre direcția de dezvoltare a țării și să aflați răspunsul la orice întrebare care vă interesează”, a spus ambasadorul. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,66 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău