Zi de doliu național în Rep. Moldova în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina

  • 04 Aprilie 2022 09:01
Zi de doliu național în Rep. Moldova în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina

Potrivit decretului semnat de președinta Maia Sandu, doliul este instituit întru comemorarea victimelor războiului declanșat de către Federația Rusă împotriva Ucrainei, pe 24 februarie 2022, și în „semn de profundă compasiune și solidaritate față de poporul ucrainean”.

În toate localitățile din țară, precum și în misiunile diplomatice și consulare ale R. Moldova de peste hotare, Drapelul de Stat va fi arborat în bernă, iar la ora 12:00 se va cinsti memoria victimelor războiului din Ucraina prin  păstrarea  unui  moment  de  reculegere.

Totodată, li se recomandă autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor să renunțe astăzi la desfășurarea acțiunilor distractive în masă, iar instituțiilor mass-media – să țină cont de specificul acestei zile la editarea publicațiilor și la formarea programelor”.

Astăzi este a 40-a zi de război în Ucraina. De la începutul invaziei ruse asupra Ucrainei, potrivit ONU, au murit peste 1400 de civili ucraineni, iar mai mult de două mii au fost răniți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:2,57 m/s
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Sun
11
Arhivă Radio Chișinău