Zi de doliu național în Franța

  • 12 Ianuarie 2015 09:51
Zi de doliu național în Franța

Zi de doliu național în Franța, după atacul terorist de la sediul din Paris al unui săptămânal satiric. Doisprezece oameni au fost uciși și alți 11 răniți.

Făptașii au reușit să fugă, dar se pare că au fost identificați de poliție. Ar fi vorba de doi franco-algerieni, reveniți din Siria în vara anului trecut. Președintele François Hollande a vorbit ieri de un atac asupra unei instituții care a apărat libertatea de exprimare și a cerut francezilor să țină astăzi la prânz un moment de reculegere, notează Rador.

François Hollande: Franța a fost atacată în inima ei, la Paris, dar vom continua să apărăm libertatea. Acești oameni au murit pentru ea. Asasinii au atacat Republica și tot ceea ce înseamnă libertate de exprimare, cultură, creație, pluralism, democrație. Trebuie să răspundem acestor criminali, să-i găsim, să-i judecăm și să-i pedepsim aspru. Trebuie, însă, să fim în continuare noi înșine, pentru că arma noastră este unitatea. Nimic nu trebuie să ne divizeze sau să ne separe.

Astăzi va avea loc o nouă reuniune la Palatul Elysée, dar și o întâlnire a liderilor religioși din Franța. Comunitatea internațională a condamnat în termeni duri atacul, iar în majoritatea țărilor occidentale a fost ridicat nivelul de alertă antiteroristă. În România, autoritățile au decis că nu este nevoie de o ridicare a nivelului ‘Precaut’, întrucât în acest moment, riscul de producere a unui atac terorist este scăzut. La București, în fața Ambasadei Franței, aseară au fost depuse flori și au fost aprinse lumânări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău