Zelenski: Un singur atac cu rachete al Rusiei, echivalentul a 2,3 milioane de pensii. În loc să învingă sărăcia, Rusia cheltuiește totul pentru a nu recunoaște greșeala istorică de a ne ataca

  • 02 Noiembrie 2022 10:56
Zelenski: Un singur atac cu rachete al Rusiei, echivalentul a 2,3 milioane de pensii. În loc să învingă sărăcia, Rusia cheltuiește totul pentru a nu recunoaște greșeala istorică de a ne ataca

În loc să depășească sărăcia, Rusia a cheltuit numai pentru atacul masiv cu rachete de luni asupra Ucrainei echivalentul a 2,3 milioane de pensii în Federația Rusă, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său cotidian, difuzat marți seara, potrivit EFE și Unian și citat de Adevărul și Agerpres.

“Nu le pasă de costul terorii energetice. Dacă ne uităm doar la costul atacului rusesc de ieri (luni), rachetele și dronele folosite au costat Rusia în medie echivalentul a peste 2,3 milioane de pensii’, a spus Zelenski.

Rusia a recunoscut că atacul cu peste 50 de rachete a vizat 18 obiective energetice ucrainene din zece regiuni. Potrivit Kievului, Ucraina a doborât 45 din cele 55 de rachete de croazieră lansate în cursul acestui atac masiv, care a lăsat cu toate acestea sute de așezări fără energie electrică.

“Și acesta este doar un atac!’- a exclamat Zelenski.

“Adică veniturile lunare a 2.300.000 de pensionari ruși… În loc să învingă sărăcia din țara sa, liderul rus cheltuiește totul pentru a evita să recunoască o greșeală istorică pe care a făcut-o cu acest război împotriva Ucrainei’, a afirmat președintele ucrainean.

Anterior șeful administrației militare regionale din Odesa, Serhii Bratciuk, afirmase pe contul său din Telegram că atacurile cu rachete asupra Ucrainei din 31 octombrie au costat țara agresoare circa 400-600 milioane de dolari, ceea ce reprezintă bugetul anual al unor mari orașe industriale rusești precum Ekaterinburg sau Novosibirsk, potrivit Unian.

Calculul e simplu, a explicat Bratciuk. Rusia a lansat luni cel puțin 50 de rachete de croazieră Kh-101 și Kh-555. O rachetă Kh-101 costă 13 milioane de dolari, iar una Kh-555 – 7,5 milioane de dolari.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău