Zelenski spune că Moscova a adus războiul în Ucraina și „trebuie să simtă ce a făcut'”, cu referire la incursiunile ucrainene în Rusia

  • 09 August 11:23
Zelenski spune că Moscova a adus războiul în Ucraina și „trebuie să simtă ce a făcut'”, cu referire la incursiunile ucrainene în Rusia

Președintele Volodimir Zelenski a dat asigurări că Rusia a adus războiul în Ucraina și „trebuie să simtă ce a făcut”, cu referire la incursiunile pe care armata ucraineană le desfășoară în regiunea rusă Kursk, informează agențiile de presă straine citate de Agerpres.

În mesajul publicat astăzi, 9 august, pe site-ul președinției, Volodimir Zelenski nu a oferit mai multe detalii despre operațiunea ucraineană de pe teritoriul rusesc, dar a mulțumit „fiecărui războinic, fiecărui soldat și comandant care asigură apărarea pozițiilor ucrainene”.

Armata rusă a fost nevoită ieri să își mobilizeze toată artileria grea și aviația pentru a expulza trupele ucrainene care au intrat pe teritoriul său în urmă cu patru zile. Ucraina are dreptul să atace Rusia pe teritoriul acesteia în cadrul operațiunilor de legitimă autoapărare pentru a răspunde agresiunii ruse”, a spus ieri, 8 august, la o conferință de presă un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Peter Stano.

În regiunea rusă Kursk continuă luptele după ce armata ucraineană a lansat marți, 6 august, o ofensivă peste graniță cu soldați sprijiniți de unități mecanizate.

Ieri, în a treia zi a incursiunii, forțele ucrainene ar fi avansat circa 10 kilometri în teritoriul rusesc, potrivit Institutului pentru studiul războiului (ISW) din Statele Unite ale Americii. Este pentru prima dată când soldați ucraineni pătrund pe teritoriul Rusiei de la invadarea brutală a Ucrainei în februarie 2022.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:1,54 m/s
Sun
17
Mon
16
Tue
16
Wed
17
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău