Zelenski solicită din nou desemnarea Rusiei ca stat terorist și consideră că accelerarea livrării de arme către Ucraina este singura cale către pace

  • 10 Octombrie 2022 12:15
Zelenski solicită din nou desemnarea Rusiei ca stat terorist și consideră că accelerarea livrării de arme către Ucraina este singura cale către pace

Rusia, ca stat terorist, nu dorește pacea, iar negocierile privind accelerarea livrării de arme către Ucraina reprezintă singurul format pentru a aduce pacea mai aproape, a declarat președintele Volodymyr Zelensky, în discursul său video adresat națiunii.

Zelenski a spus că dorește să adreseze apelul către cei din întreaga lume care sunt supuși manipulării rusești cu privire la presupusele negocieri, care sunt singura modalitate de a pune capăt războiului brutal de teroare pe care îl duce Rusia.

„Este nevoie de un ajutor fundamental și suficient pentru Ucraina. Ajutor pentru poporul nostru, care este ținta unui stat terorist. Trebuie accelerată furnizarea unui număr suficient de sisteme eficiente de apărare antiaeriană către Ucraina. Negocierile privind furnizarea acestor sisteme de apărare aeriană, negocierile privind suplimentarea altor sisteme de apărare, precum și susținerea politică și financiară a Ucrainei, este singurul format de negociere posibil care poate aduce cu adevărat pacea mai aproape”, a declarat președintele ucrainean.

Acesta a adăugat că statul terorist nu dorește pacea, dovedind acest lucru în fiecare zi și noapte prin bombardarea orașelor ucrainene.

„Negocierile ajută cu adevărat la depășirea terorii? Acum toată lumea trebuie să răspundă cu sinceritate la această întrebare. Teroriștii sunt neutralizați… Dacă teroarea rămâne nepedepsită, dacă un terorist reușește să intimideze atât de mult încât cineva din această lume vrea să accepte pur și simplu să închidă ochii la teroare, atunci aceasta ar fi o pierdere – pierderea libertății, pierderea umanității și pierderea democrației. Este exact ceea ce dorește Rusia. Exact de aceea are nevoie de toată această teroare – de la atacuri cu rachete până la crize globale provocate de un stat terorist”, a adăugat liderul de la Kiev.

Șeful statului ucrainean a remarcat că acum întreaga lume este unită și toată lumea înțelege împotriva a ce duce de fapt Rusia războiul din Ucraina: „Acesta este un război al Rusiei împotriva tuturor acelor valori care îi fac pe oameni umani și viața – pașnică”.

El a subliniat că Ucraina va câștiga acest război, va elibera toate teritoriile sale și va pune statul terorist la locul său.

„Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru terorism. Doar așa ne vom asigura că confruntarea nu va crește la o scară și mai mare, extinzându-se în alte țări. Dar în acest scop trebuie să menținem o unitate maximă – unitatea tuturor popoarelor lumii care prețuiesc pacea, respectă dreptul la viață al tuturor și sunt suficient de cinstite pentru a recunoaște: teroarea constantă împotriva populației civile este refuzul evident al Rusiei de la negocieri reale”, a remarcat președintele, transmite caleaeuropeana.

Zelenski a mai subliniat că este necesară recunoașterea oficială a Rusiei ca fiind un stat terorist – la toate nivelurile.

„Avem nevoie de o condamnare clară, la toate nivelurile, a fiecărui pas de escaladare a Rusiei – de la atacurile teroriste la încercarea criminală de a ne anexa teritoriul. Rezoluția relevantă va fi examinată de Adunarea Generală a ONU în câteva zile. Vom vedea în urma votului cum îi tratează pe teroriști”, a adăugat președintele Ucrainei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,17 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău