Zelenski și l-a luat consilier pe Oleksandr Kamîșin, fost ministru al Producției de armament. Nonconformist, politician în ascensiune

  • 08 Septembrie 16:00
Zelenski și l-a luat consilier pe Oleksandr Kamîșin, fost ministru al Producției de armament. Nonconformist, politician în ascensiune

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a numit duminică pe fostul ministru al producției de armament Oleksandr Kamîșin în funcția de consilier extern pentru probleme strategice, potrivit unui decret publicat pe site-ul prezidențial, relatează News.ro.

Oleksandr Kamîșin, care a fost ministru al industriilor strategice și a supervizat producția de armament, a demisionat săptămâna trecută ca parte a unei remanieri a guvernului ucrainean într-un moment critic al războiului cu Rusia, transmite Digi24

Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de „energie nouă” și a ordonat cea mai mare remaniere guvernamentală de la începutul invaziei ruse, în februarie 2022.

Parlamentul ucrainean a votat zilele trecute numirea a nouă noi miniștri, inclusiv ministrul de externe și doi viceprim-miniștri.

Duminică, Zelenski a luat mai multe măsuri pentru a-și reseta echipa și a publicat mai multe decrete privind noile numiri din biroul său.

„Voi continua să lucrez pentru industria noastră de apărare”, a declarat Kamîșin pe Telegram la scurt timp după numirea sa. El a spus că se va ocupa și de alte direcții de importanță strategică, dar nu a dat detalii.

Cine e Kamîșin

În mandatul lui Kamîșin, producția internă de arme a Ucrainei a crescut în mod semnificativ în contextul luptelor. El a fost o forță motrice în eforturile de a aduce mai multă finanțare, experiență și tehnologii occidentale în industria ucraineană de producție de arme. În vârstă de 40 de ani, cu o aparență nonconformistă, Kamîșin este considerat un politician în ascensiune.

El a fost numit ministru în martie 2023, după ce, în primul an de la invazia la scară largă a Kremlinului în Ucraina, și-a conturat o imagine de manager eficient al căilor ferate naționale, o arteră logistică vitală atât pentru civili, cât și pentru armată. De când a preluat conducerea producției de apărare, Ucraina a produs mii de drone cu rază lungă de acțiune pentru a ataca Rusia. Luna trecută, Zelenski a anunțat că Kievul a folosit pentru prima dată o nouă „rachetă-dronă” și a testat, de asemenea, o nouă rachetă balistică.

Zelenski l-a numit, de asemenea, pe Viktor Mîkita, guvernatorul regiunii occidentale Zakarpattia, în funcția de adjunct al șefului biroului său pentru supravegherea regiunilor. Mîkita a declarat că una dintre sarcinile sale cheie va fi să asigure activitatea eficientă a administrațiilor militare din regiuni și să dezvolte comunicarea și încrederea între autorități, comunitățile locale și întreprinderi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Wed
17
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău