Zelenski se întâlnește cu Sunak într-o vizită surpriză la Londra

  • 15 Mai 2023 11:00
Zelenski se întâlnește cu Sunak într-o vizită surpriză la Londra

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să aibă luni, 15 mai, o întâlnire la Londra cu premierul britanic Rishi Sunak, în ultima sa oprire a turneului prin mai multe capitale europene, relatează Agerpres.

Zelenski a spus că se va întâlni cu Sunak pentru "negocieri substanțiale" în contextul invaziei ruse din Ucraina.

Vizita la Londra vine după opriri la Paris, Berlin și Roma și la trei luni după prima sa deplasare în Marea Britanie de la începutul războiului.

Cu ocazia vizitei din februarie de la Londra, Zelenski s-a întâlnit cu regele Charles și s-a adresat Parlamentului.

"Astăzi, Londra. Marea Britanie este un lider când vine vorba de extinderea capacităților noastre terestre și aeriene. Această cooperare va continua astăzi. Mă voi întâlni cu prietenul meu Rishi. Vom avea negocieri substanțiale față în față și prin delegații", a scris Zelenski pe Twitter.

Vizita survine la câteva zile după ce orașul Liverpool a găzduit concursul muzical Eurovision din partea Ucrainei, în contextul sprijinului britanic pentru lupta Kievului împotriva Rusiei.

Vizita are loc după ce Sunak și ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, au anunțat că guvernul lor a convenit să permită donarea de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune pe fondul atacurilor rusești neîntrerupte.

Decizia a fost salutată cu căldură de Zelenski, care a spus că reprezintă o "întărire semnificativă" a eforturilor Ucrainei în război.

Vizita lui Zelenski se desfășoară înaintea Summitului G7 care va avea loc în această săptămână la Hiroshima, în Japonia, și la care va participa și Sunak. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău