Zelenski s-a declarat „șocat” că Israelul nu a oferit Ucrainei sisteme de apărare anti-aeriană

  • 25 Septembrie 2022 13:18
Zelenski s-a declarat „șocat” că Israelul nu a oferit Ucrainei sisteme de apărare anti-aeriană

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a declarat „șocat” de eșecul Israelului de a oferi Kievului sisteme antirachetă pentru a ajuta forțele ucrainene să contracareze atacurile rusești, potrivit unui interviu făcut public sâmbătă de cabinetul prezidențial, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Zelenski a cerut aceste arme încă de la scurt timp după începerea războiului în februarie. El a menționat sistemul de apărare antirachetă Iron Dome al Israelului.

„Nu știu ce s-a întâmplat cu Israelul. Sincer, sunt în stare de șoc, pentru că nu înțeleg de ce nu au putut să ne dea mijloace de apărare aeriană”, a declarat președintele ucrainean.

Zelenski a făcut aceste remarci într-un interviu acordat miercuri reporterilor francezi. Cabinetul său a publicat sâmbătă o înregistrare a interviului.

Comentariile lui Zelenski au fost mai dure decât cele făcute în martie, când a reproșat Israelului reticența sa de a trimite arme. La acea vreme, Israelul nu și-a asumat niciun angajament, afirmând că va ajuta Ucraina atât cât poate.

Israelul, care a condamnat invazia rusă, se ferește să tensioneze legăturile cu Moscova, un factor de putere în Siria vecină, unde forțele israeliene atacă frecvent milițiile pro-iraniene.

„Înțeleg – ei au o situație dificilă, în ceea ce privește situația cu Siria și Rusia”, a declarat Zelenski, adăugând că nu face acuzații. „Eu prezint faptele. Conversațiile mele cu conducerea israeliană nu au contribuit cu nimic la ajutarea Ucrainei”, a precizat liderul de la Kiev.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău