Zelenski: Oriunde continuă ocupația rusă, domnesc violența și umilirea oamenilor. Nu putem lăsa niciun oraș și niciun sat sub ocupație

  • 16 Iulie 2023 09:50
Zelenski: Oriunde continuă ocupația rusă, domnesc violența și umilirea oamenilor. Nu putem lăsa niciun oraș și niciun sat sub ocupație

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, sâmbătă, într-un nou discurs, că nu poate lăsa niciun oraș și niciun sat sub ocupație rusă, deoarece ocupația a adus violență și umilirea oamenilor.

„Unul dintre cele mai teribile lucruri pe care le aduce războiul este separarea... Nu putem lăsa niciunul dintre oamenii noștri, niciun oraș și niciun sat sub ocupație rusă. Oriunde continuă ocupația rusă, domnesc violența și umilirea oamenilor. Le sunt recunoscător tuturor partenerilor noștri - fiecărui lider, fiecărui politician, fiecărei personalități publice, fiecărei țări care ne sprijină cu adevărat în faptul că numai eliberarea completă a întregului nostru teritoriu ucrainean va permite restabilirea deplină a ordinii internaționale bazate pe reguli”, a spus Zelenski, citat de News.ro.

El a vorbit și întâlnirile și discuțiile pe care le-a avut cu lideri internaționali în ultimele zile.

„Astăzi, președintele și prima doamnă a Republicii Coreea se află în vizită în țara noastră. O vizită foarte importantă, o direcție foarte importantă a activității noastre internaționale. 

Și aceasta este prima vizită a președintelui Republicii Coreea în Ucraina din întreaga perioadă a relațiilor dintre statele noastre. Acum, când viteza de a pune capăt războiului depinde în mod direct de sprijinul global pentru Ucraina, facem tot posibilul pentru a ne asigura că acest sprijin este cât mai intens și mai semnificativ posibil. 

În 15 zile din luna iulie, am avut deja negocieri, întâlniri, evenimente cu liderii Statelor Unite, Marii Britanii, Franței, Germaniei, Olandei, Turciei, Republicii Cehe și Poloniei. 

De asemenea, Slovacia, Bulgaria, Lituania, Suedia, Portugalia, Spania și Canada, Australia și Noua Zeelandă, Republica Africa de Sud, Guineea-Bissau. secretarul general al NATO, Stoltenberg, președintele Consiliului European, Michel, președintele Comisiei Europene, von der Leyen, Patriarhul ecumenic Bartolomeu”, a precizat Zelenski.

„Discursul adresat comunității studențești din Argentina, discuții cu cei mai mari și mai promițători investitori și directori de companii americane. Astăzi, foarte semnificativ, domnul președinte al Republicii Coreea. Și vom menține cel mai înalt ritm al activității internaționale la toate nivelurile pentru a restabili pacea pentru tot teritoriul nostru și pentru tot poporul nostru”, a adăugat el.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău