Zelenski: Nu există loc în Bahmut care să nu fie acoperit de sânge

  • 28 Decembrie 2022 19:34
Zelenski: Nu există loc în Bahmut care să nu fie acoperit de sânge

„Doar câțiva civili” mai locuiesc în orașul Bahmut, punct fierbinte al luptelor din estul Ucrainei, a afirmat miercuri președintele ucrainean Volodimir Zelenski, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Anul trecut, 70.000 de persoane locuiau acolo. Acum, doar câțiva civili au mai rămas”, a deplâns Zelenski pe Facebook, fără a preciza câți civili se mai află încă în acest oraș.

Forțele ruse și paramilitarii din grupul Wagner încearcă încă din vară, până acum fără succes, să cucerească orașul Bahmut, cu prețul unor pierderi grele de ambele părți și al unor distrugeri considerabile.

„Nu există loc (în orașul Bahmut) care să nu fie acoperit de sânge. Nu există oră în care să nu răsune teribilul vuiet al artileriei”, și-a exprimat regretul Zelenski, însoțindu-și mesajul cu mai multe poze ce ilustrează amploarea distrugerilor din acest oraș.

Jurnaliști ai AFP, care s-au deplasat la Bahmut de mai multe ori în ultimele săptămâni, au constatat aceste condiții de viață foarte dificile, orașul neavând în prezent acces nici la apă, nici la electricitate.

Volodimir Zelenski s-a deplasat la Bahmut pe 20 decembrie, cu o zi înainte de vizita sa extrem de importantă la Washington, în SUA, unde a dus un drapel ucrainean pe care soldați i l-au dat pe front.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău