Zelenski, mesaj pentru ruși, după cinci luni de război: „Doar cei care nu cunosc adevărul istoriei ar putea decide să atace Ucraina”

  • 25 Iulie 2022 12:15
Zelenski, mesaj pentru ruși, după cinci luni de război: „Doar cei care nu cunosc adevărul istoriei ar putea decide să atace Ucraina”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis duminică, 24 iulie că Ucraina va continua să facă „tot posibilul pentru a provoca cât mai multe daune inamicului său”. El a menționat că „doar cei care nu cunosc adevărul istoriei și nu simt semnificația ei ar putea decide să ne atace”.

Totodată, liderul de la Kiev a precizat că „chiar și ocupanții recunosc că vom câștiga”, transmite Agerpres.

„Auzim asta în conversațiile lor tot timpul. În ceea ce le spun rudelor când îi sună”, a ținut să precizeze Zelenski.

Ca în fiecare zi din ultimele cinci luni, Volodimir Zelenski a spus că Ucraina nu cedează împotriva rușilor.

„Facem totul pentru a provoca cele mai mari daune posibile inamicului și pentru a aduna cât mai mult sprijin pentru Ucraina. Noi vom sărbători Ziua Statului Ucrainean, pe 28 iulie, pentru că ucrainenii nu vor fi speriați”, a spus Zelenski.

„Experiența de construire a statului ucrainenilor, cultura noastră, identitatea noastră, caracterul ucrainean sunt vechi de peste o mie de ani. Acum, în multe isprăvi ale războinicilor noștri, în înțelepciunea poporului nostru în lupte, chiar și pur și simplu în conversațiile ucrainenilor obișnuiți despre ceea ce se întâmplă, putem vedea, putem auzi și înțelege exemple ale acelorași personaje, care au trăit cu sute de ani în urmă.

Putem vedea exemple de aceeași vitejie, aceeași atitudine față de viață și cel mai important, aceeași atitudine față de Ucraina și de inamic. Doar cei care nu cunosc adevărul istoriei și nu simt semnificația lui ar putea decide să ne atace, după toate prin câte a trecut poporul nostru și după tot ce am învățat de-a lungul secolelor. 

Ucrainenii nu vor renunța niciodată la independența lor și nu se vor dezbina din interior, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori. Nu de data asta! Păstrarea unității și efortul colectiv pentru victorie sunt cele mai importante sarcini ale națiunii noastre acum”, a adăugat președintele ucrainean.

„Sunt recunoscător tuturor celor care ne apără țara! Și ne urez tuturor ucrainenilor, o nouă săptămână productivă. Glorie Ucrainei!”, a fost mesajul de încheiere al lui Volodimir Zelenski.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău