Zelenski la Copenhaga: ''Astăzi, suntem convinși că Rusia va pierde acest război''

  • 21 August 2023 19:42
Zelenski la Copenhaga: ''Astăzi, suntem convinși că Rusia va pierde acest război''

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, aflat în vizită în Danemarca, a declarat luni, la Copenhaga, că este convins că Rusia va pierde războiul, în condițiile în care Danemarca și Olanda au anunțat că vor livra Ucrainei în viitorul apropiat avioane de luptă F-16, informează AFP.

"Astăzi, noi suntem convinși că Rusia va pierde acest război", a declarat Zelenski în fața mulțimii adunate lângă Parlament, scrie Agerpres.

Cele 19 avioane F-16 promise de Danemarca vor fi livrate progresiv Kievului: șase spre sfârșitul anului, opt anul viitor și cinci anul următor, potrivit șefei guvernului danez.

"Esențialul este ceea ce noi demonstrăm cu victoria noastră, cooperarea noastră", a continuat președintele ucrainean. "Împreună, noi demonstrăm că viața are valoare, că oamenii contează", a subliniat el.

"Libertatea este importantă, Europa este importantă", a mai declarat Zelenski.

Cu o zi înainte, Zelenski a salutat decizia "istorică" a Olandei și Danemarcei de a livra țării sale în total 61 de avioane de luptă F-16 de fabricație americană.

Zelenski s-a deplasat duminică în aceste două țări pentru a examina aparatele pe care Kievul le cere neîncetat de la declanșarea invaziei ruse, pentru a combate forțele Moscovei, mult superioare în acest stadiu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:5,14 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău