Zelenski, în topul încrederii ucrainenilor în politicieni

  • 27 Iunie 2019 14:30
 Zelenski, în topul încrederii ucrainenilor în politicieni

Rezultatele unui sondaj de opinie realizat în Ucraina de compania RATING arată că președintele acestei țări conduce în clasamentul încrederii ucrainenilor în personalitățile politice - scrie portalul Liga, scrie Rador.

onform sondajului, președintele Volodimir Zelenski se bucură de încrederea a 63% dintre ucraineni, în timp ce 25% din cei chestionați nu au încredere în șeful statului. În ceea ce privește încrederea populației în liderii partidelor politice, sondajul arată că de cea mai mare încredere se bucură solistul Sviatoslav Vakarcuk (24%), care și-a înființat recent partid și a anunțat că va candida la scrutinul parlamentar anticipat din 21 iulie. Pe locul doi se situează liderul partidului ''Poziția Civică'', Anatoli Hrițenko (22%), urmat de șeful partidului ''Forță și Onoare'', Igor Smeșko (21%), liderul partidului pro-rus "Platforma de opoziție - Pentru Viață", Iuri Boiko (21%) și șefa partidului "Batkivșcina", ex-premierul Iulia Timoșenko (19%).

În premierul Ucrainei, Volodimir Groisman, care conduce partidul "Strategia Ucraineană", de asemenea, au încredere 19% dintre cetățenii ucraineni participanți la sondaj.

Acesta este urmat de liderul partidului "Samopomici", primarul orașului vestic Lviv, Andri Sadovi (14%). Sondajul mai arată că doar 14% dintre cetățeni au încredere în fostul președinte Petro Poroșenko, în prezent lider al partidului "Solidaritatea Europeană".

Sursa:Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău