Zelenski, după armistițiul lui Putin: Lumea a putut să vadă cât de false sunt cuvintele Moscovei

  • 08 Ianuarie 2023 12:14
Zelenski, după armistițiul lui Putin: Lumea a putut să vadă cât de false sunt cuvintele Moscovei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, în discursul de sâmbătă seară, că lumea a văzut, „cât de false sunt cuvintele Moscovei”, făcând referire la armistițiul anunțat, dar nerespectat de ruși, scrie news.ro.

El a menționat că la slujba de la mănăstirea istorică Lavra Pecerska au participaat mulți soldați și că „este foarte important că o rugăciune sinceră pentru Ucraina s-a rostit astăzi și va fi auzită în continuare în Lavra”.

Zelenski a anunțat că există “un rezultat intermediar” în ceea ce privește sancțiunile pentru rușii care susțin războiul și cei care îi ajută. “Toți cei a căror voce sună la unison cu vuietul artileriei ruse vor fi izolați de lumea civilizată”, a subliniat el.

  • „Încă o dată, le urez Crăciun Fericit tuturor celor care sărbătoresc astăzi, în această zi, devenită deja istorică pentru Ucraina, pentru independența spirituală a poporului nostru. M-am bucurat astăzi să văd câți oameni, cât de mulți dintre soldații noștri au participat la slujba din Lavra Pecerska – în acel loc sfânt, care este una dintre originile tradiției culturale ucrainene. Este foarte important că o rugăciune sinceră pentru Ucraina s-a rostit astăzi și va fi auzită în continuare în Lavra.
  • Independența Ucrainei trebuie să fie puternică în toate elementele ei. Și așa va fi. Pentru totdeauna. O aducem noi înșine. Și este foarte important să rămânem în continuare în starea de spirit care s-a simțit astăzi. Bucuria întăririi Ucrainei și a realizării dreptății istorice. Le doresc tuturor bărbaților și femeilor Ucrainei să avem această stare mai des”, a spus Volodimir Zelenski la începutul discursului său zilnic.

El a menționat că a emnat decretele privind punerea în aplicare a hotărârilor Consiliului de Securitate și Apărare Națională.

  • „În primul rând, am aprobat planul general de acțiune al Consiliului de Securitate și Apărare Națională pentru acest an. Cu siguranță nu va fi mai puțin puternic decât în anii precedenți, iar prioritatea cheie este să ne asigurăm independența și să ne întărim capacitatea de a ne apăra – făcând toți pașii necesari, folosind toate mijloacele care vor funcționa.
  • În al doilea rând, avem un rezultat intermediar în activitatea privind mulți cetățeni ai Rusiei și persoane asociate cu aceasta, care justifică războiul, îl susțin sau glorifică statul terorist.
  • Astăzi, există prima listă cu astfel de sancțiuni – vor exista alte decizii privind sancțiunile împotriva unor astfel de persoane. Toți cei a căror voce sună la unison cu vuietul artileriei ruse vor fi izolați de lumea civilizată”, a adăugat Zelenski.

Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că nu a încetat focul, deși anunțase un armistițiu.

  • „Și, apropo, lumea a putut să vadă din nou astăzi cât de false sunt cuvintele de la orice nivel care vin de la Moscova. Au spus ceva acolo despre o presupusă încetare a focului... Dar realitatea este că rușii au lovit din nou Bakhmut și alte ținte ucrainene.
  • S-a confirmat încă o dată: doar expulzarea ocupanților ruși de pe pământul ucrainean și eliminarea oricăror oportunități pentru Rusia de a face presiuni asupra Ucrainei și a întregii Europe vor însemna restabilirea încetării focului, a securității și a păcii. Astăzi suntem cu un pas mai aproape de victorie”, a mai spus el.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău