Zelenski, despre atacurile de la centrala nucleară de la Zaporojie

  • 08 August 2022 09:36
Zelenski, despre atacurile de la centrala nucleară de la Zaporojie

Președintele Ucrainei a declarat, după atacurile asupra centralei nucleare de la Zaporojie, că dacă se va întâmpla ceva "ireparabil", "nimeni un va opri vântul". El a spus că a vorbit cu președintele Consiliului European despre această situație și a subliniat că nimeni nu se simte în siguranță când au loc astfel de amenințări teroriste.

„Am vorbit astăzi cu președintele Consiliului European, Charles Michel. L-am informat cu privire la situația de pe câmpul de luptă, despre amenințarea creată de Rusia prin atacul la centrala nucleară Zaporojie. Nu există vreo națiune în lume care să se poată simți în siguranță atunci când un stat terorist trage asupra unei centrale nucleare. Doamne ferește, dacă se întâmplă ceva ireparabil, nimeni nu va opri vântul care va împrăștia contaminarea radioactivă. Drept urmare, este necesar chiar acum un răspuns principial al comunității internaționale după aceste atacuri ale Rusiei asupra centralei nucleare Zaporojie, cea mai mare din Europa", a spus Volodimir Zelenski.

„Orice atac asupra unei centrale nucleare este un act sinucigaș", a declarat șeful ONU Antonio Guterres într-o conferință de presă în Japonia, scrie digi24.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău