Zelenski: Continuă lupta pentru Bahmut și Soledar

  • 14 Ianuarie 2023 14:00
Zelenski: Continuă lupta pentru Bahmut și Soledar

Președintele Volodimir Zelenski a declarat vineri seară, în mesajul adresat compatrioților, că lupta pentru Soledar continuă, deși Moscova a anunțat că deține controlul asupra orașului. Liderul ucrainean a menționat meritele unei unități a forțelo rspeciale, pe care a lăudat-o „pentru acțiunile decisive de distrugere a inamicului în apropiere de Soledar”, transmite digi24.ro.

„Lupta dură pentru regiunea Donețk continuă, continuă lupta pentru Bahmut și Soledar, pentru Kreminna, pentru alte orașe și sate din estul țării noastre. Deși inamicul și-a concentrat cele mai mari forțe în această direcție, trupele noastre - Forțele Armate ale Ucrainei, toate forțele de apărare și securitate - apără statul”, a dat asigurări președintele Ucrainei, notează Ukrinfor.


Liderul de la Kiev a spus că este „în contact permanent” cu comandanții, cu șefii serviciilor de informații și ai serviciilor speciale. „Le mulțumesc luptătorilor din unitatea Kraken pentru acțiunile decisive de distrugere a inamicului în apropiere de Soledar! Mulțumesc soldaților din Legiunea Internațională a Serviciului de Informații al Ministerului Apărării și din unitatea Șaman, care apără cu curaj Bahmutul!”, a subliniat Volodimir Zelenski.

De asemenea, președintele Ucraieni a făcut referire inclusiv la ruptura și concurența apărută între Ministerul rus al Apărării și grupul privat de mercenari Wagner, subliniind că este „un semnal clar de eșec pentru inamic” și „un stimulent” pentru ucraineni pentru a pune mai multă presiune asupra ocupantului și pentru a-i provoca pierderi mai mari. În acest context, președintele i-a evidențiat pe angajații Serviciului de Informații Externe al Ucrainei, cei a căror muncă este de obicei complet invizibilă și despre care puțini oameni vorbesc.

„Ei chiar aduc mai aproape decizii foarte importante ale partenerilor pentru Ucraina, pentru apărătorii noștri”, a punctat președintele. „Mulțumesc întregului personal al Serviciului de Securitate al Ucrainei, ale cărui rezultate, în special în lupta împotriva colaboratorilor și sabotorilor, societatea le vede”, a adăugat Volodimir Zelenski. 

„Fiecare pas al statului în apărarea națională este pregătit cu atenție, iar acest lucru ne oferă rezultate legale și corecte. Acest lucru ne oferă o creștere reală a independenței noastre, în toate aspectele sale”, a subliniat liderul de la Kiev. Zelenski susține că datorită negocierilor din această săptămână, Ucraina a reușit să consolideze „în mod semnificativ hotărârea partenerilor de a crește furnizarea de arme către Ucraina”.  Kievul se pregătește pentru reuniunea miniștrilor apărării în format Ramstein și pentru Forumul Economic Mondial de la Davos.

„În acest an, subiectele economice tradiționale ale forumului vor face loc, în mod evident, problemelor de securitate. Și este important pentru noi să existe un răspuns ucrainean eficient și clar la fiecare întrebare a lumii privind securitatea”, a punctat Volodimir Zelenski.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău