Zelenski cere Occidentului să trimită mai repede arme Ucrainei și susține că Rusia vrea să „stranguleze'' Republica Moldova

  • 17 Februarie 2023 17:47
Zelenski cere Occidentului să trimită mai repede arme Ucrainei și susține că Rusia vrea să „stranguleze'' Republica Moldova

Kremlinul face planuri de strangulare a Rep. Moldova, a declarat astăzi, 18 februarie, în deschiderea a Conferinței de Securitate de la Munchen, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, transmite Radio Chișinău.

„În timp ce noi negociem modalități de consolidare a capacităților de apărare cu tancuri moderne, Kremlinul pregătește un plan de strangulare a Rep. Moldova. În timp ce încercăm să convenim că Ucraina are nevoie de avioane de luptă, Kremlinul a convins deja regimul iranian. Rezultatul sunt drone iraniene letale pe cerul ucrainean pentru care Kremlinul a plătit deja”, spune Zelenski.

Președintele ucrainean a mai făcut declarații cu privire la riscurile de securitate a R. Moldova și de la tribuna Consiliului European, săptămâna trecută. El a vorbit atunci despre interceptarea unui plan al serviciilor secrete ruse de destabilizare a Republicii Moldova.

Aceste informații au fost confirmate de serviciile R. Moldova și de președinta Maia Sandu, care a denunțat planul Federației Ruse de organizare a unei lovituri de stat și schimbarea puterii de la Chișinău, în perioada următoare. Potrivit șefei statului acțiunile de destabilizare ar urma să fie organizate cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atacuri asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici.

În acest sens demisia guvernului de la Chișinău și numirea unui nou premier a fost văzută drept o schimbare strategică dictată de amenințările îngrijorătoare în adresa securității Rep. Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
4,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:3,09 m/s
Fri
7
Sat
6
Sun
9
Mon
10
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău