Zelenski cere noi sancțiuni împotriva Rusiei și mai multe arme după ultimele atacuri

  • 27 Ianuarie 2023 12:51
Zelenski cere noi sancțiuni împotriva Rusiei și mai multe arme după ultimele atacuri

După atacurile forțelor ruse de joi, în care au murit 11 persoane, președintele Volodimir Zelenski a cerut noi sancțiuni împotriva Rusiei și vrea ca aliații să furnizeze Ucrainei mai multe arme, scrie digi24.ro.

AIEA face un apel pentru securitate, după ce au fost raportate explozii puternice în apropierea centralei nucleare Zaporojie, scrie The Guardian. Polonia a anunțat că ar vota pentru trimiterea de avioane de luptă în Ucraina. Premierul Ungariei a spus vineri că va respinge sancțiunile Uniunii Europene împotriva Rusiei, dacă acestea afectează energia nucleară.

Rusia neagă că trupele sale din Ucraina s-ar confrunta cu o penurie de muniție și rachete, susținând că și-a mărit producția de material militar de mai multe ori, informează Digi24.ro.

Germania și Franța susțin că nici ele și nici partenerii lor nu sunt într-un război împotriva Rusiei, respingând acuzațiile Moscovei după decizia Occidentului de a trimite tancuri grele Kievului pentru ca acesta să se apere în fața invaziei ruse. Kremlinul a denunțat „angajamentul direct” al Occidentului în conflict prin promisiunea de a livra Ucrainei tancuri germane și americane, scrie Agerpres.

În plus, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a cerut vineri explicații din partea ambasadorului Germaniei de la Moscova în legătură cu ceea ce consideră a fi declarații „contradictorii” ale Berlinului, potrivit DPA. 

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău