Zelenski cere evacuarea regiunii Donețk, unde se duc cele mai aprige lupte. "În această etapă a războiului, teroarea este principala armă a Rusiei"

  • 31 Iulie 2022 12:36
Zelenski cere evacuarea regiunii Donețk, unde se duc cele mai aprige lupte.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut sâmbătă seara populației să evacueze regiunea Donețk din estul țării, ale cărei orașe sunt ținta unor bombardamente mortale, pentru a scăpa de "teroarea rusă".

"A fost luată o decizie guvernamentală cu privire la evacuarea obligatorie a regiunii Donețk", a declarat președintele ucrainean. "Vă rugăm, evacuați", a adăugat el într-o intervenție online.


"În această etapă a războiului, teroarea este principala armă a Rusiei", a subliniat el, în timp ce atacurile rusești asupra orașelor din regiune provoacă victime în rândul populației civile aproape în fiecare zi, notează Agerpres.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk anunțase anterior evacuarea obligatorie a întregii populații din regiunea Donețk, una dintre cele două regiuni administrative ale bazinului Donbass, care rămâne parțial sub controlul Kievului.

Ea motivase această decizie, în declarații la televiziune, prin distrugerea rețelelor de gaze și absența încălzirii în iarna viitoare în regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău