Zelenski: Când se va termina războiul nu-mi doresc decât să văd marea și să beau câteva beri

  • 13 Decembrie 2022 12:43
Zelenski: Când se va termina războiul nu-mi doresc decât să văd marea și să beau câteva beri

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a recunoscut într-un interviu că încă nu se îndeamnă să se gândească la ce va fi după terminarea războiului, dar că i-ar plăcea să meargă la mare și să bea câteva beri, transmite marți EFE.

Într-un interviu acordat din Kiev jurnalistului american David Letterman și care a fost filmat într-o stație de metrou din capitala ucraineană, Zelenski a vorbit despre războiul din țara sa și despre suferința cetățenilor ucraineni de la invazia rusă din 24 februarie.

Când Letterman l-a întrebat despre viitorul său și despre viitorul Ucrainei, liderul de la Kiev a răspuns că, cel mai probabil, ''voi continua să fiu președinte, deși, sincer, nu mă gândesc la ce va veni după, nu sunt pregătit încă''.

''Dar mi-ar plăcea să merg la mare, serios, mi-e dor să văd marea și să beau câteva beri'', i-a mărturisit Zelenski ziaristului american în interviu, difuzat pe Netflix, într-o serie numită ''Următorul meu invitat nu are nevoie de prezentare: cu David Letterman și Volodimir Zelenski''.

''Să presupunem că (președintele rus Vladimir) Putin are complicații de la o răceală și moare sau cade în mod accidental de la o fereastră. Credeți că asta (războiul - n.r.) va continua?'', îl întreabă Letterman pe Zelenski.

''Nu, n-ar mai fi război, n-ar mai fi'', răspunde liderul ucrainean, care califică apoi regimul rus drept autoritar și periculos, pentru că se bazează pe o singură persoană care controlează absolut totul.

În timpul interviului se aud sirenele care anunță un posibil bombardament rus. ''Din nefericire asta arată că războiul este normal, iar eu cred că războiul nu ar trebui să fie ceva normal și ni se pare așa pentru că ne-am obișnuit să auzim sirenele'', deplânge Zelenski situația.

În timpul interviului, președintele ucrainean mărturisește că cele mai plăcute momente ale zilei au loc atunci când poate vorbi la telefon cu soția sa și cu cei doi copii care, spune el, aproape că știu mai multe decât el însuși despre război.

Zelenski se definește drept ''un om normal'' care face lucruri normale, dar își dedică 24 de ore din 24 gestionării războiului și a țării sale, deși - glumește el - ''îmi place să și mănânc''.

Șeful statului ucrainean a reiterat faptul că războiul nu se va încheia până când Rusia, care s-a transformat la nivel internațional într-un ''simbol gol'', nu eliberează teritoriile ucrainene pe care le-a cucerit: ''doar atunci se va sfârși războiul''.

Totuși, avertizează Zelenski, nu se pune problema ''înghețării conflictului, pe front mor oameni, deși este departe de aici (de Kiev - n.r.), războiul este peste tot și nu se va încheia până când rușii'' nu vor pleca. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău