Zelenski anunță încetarea relațiilor diplomatice cu Siria după recunoașterea independenței unor teritorii proruse

  • 30 Iunie 2022 08:38
Zelenski anunță încetarea relațiilor diplomatice cu Siria după recunoașterea independenței unor teritorii proruse

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat miercuri seară încetarea relațiilor diplomatice cu Siria, după ce regimul de la Damasc a recunoscut independența republicilor separatiste proruse Donețk și Lugansk, susținute de Moscova din 2014, relatează AFP.

''Nu vor mai exista relații între Ucraina și Siria'', a declarat Zelenski într-un videoclip postat pe Telegram, afirmând că ''presiunea pentru sancțiuni'' împotriva Damascului, aliatul Rusiei, ''va fi și mai mare''.

''Este un fapt nesemnificativ'', a menționat el, subliniind semnarea cu Bruxelles-ul a unui acord pentru un regim de ''transport fără viză'' pentru mărfurile care vin din Ucraina în Uniunea Europeană.

Siria, aliat al Rusiei, a anunțat miercuri că recunoaște independența republicilor separatiste proruse Donețk și Lugansk din Ucraina, devenind astfel prima țară străină care face acest lucru.

Până în prezent numai Moscova a recunoscut în februarie independența celor două regiuni, aflate în estul Ucrainei.

Nu este pentru prima dată când Siria își exprimă susținerea pentru teritorii recunoscute de Rusia ca independente. În 2018, Damascul a recunoscut independența regiunilor separatiste Abhazia și Osetia de Sud în Georgia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău