Zelenski anunță crearea unei legiuni pentru voluntari străini dispuși să lupte de partea Ucrainei

  • 27 Februarie 09:46
Zelenski anunță crearea unei legiuni pentru voluntari străini dispuși să lupte de partea Ucrainei

În a patra zi a războiului Rusiei împotriva Ucrainei, președintele Volodimir Zelenski a anunțat crearea Legiunii Internaționale, o unitate separată pentru voluntarii străini care doresc să susțină această țară invadată de ruși - transmite, duminică, agenția RBC.

Într-un comunicat postat pe site-ul său oficial, președintelui Zelenski a explicat că cetățenii străinii se pot alătura Forțele Armate ale Ucrainei în baza unui contract de voluntariat, având posibilitatea să intre inclusiv în rândurile Forțelor Teritoriale de Apărare.

"În acest sens, toți străinii care doresc să se alăture rezistenței împotriva invadatorilor ruși și protejării securității mondiale sunt invitați de conducerea Ucrainei să vină în țara noastră și să se alăture Forțelor de Apărare Teritorială. Va fi înființată o unitate separată, formată din străini - Legiunea Internațională de Apărare Teritorială a Ucrainei" - a subliniat Volodimir Zelenski.

Pentru a se înscrie în Legiunea Internațională, cetățenii străini trebuie să contacteze atașatul apărării al ambasadei Ucrainei din statul respectiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
25
Tue
29
Wed
27
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău