Zelenski afirmă că la Mariupol au fost uciși zeci de mii de oameni și cere ajutor militar sud-coreean

  • 11 Aprilie 2022 14:19
Zelenski afirmă că la Mariupol au fost uciși zeci de mii de oameni și cere ajutor militar sud-coreean

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat luni că forțele ruse au ucis la Mariupol zeci de mii de oameni, transmite Reuters.

Într-un discurs transmis prin legătură video în parlamentul de la Seul, Zelenski a cerut Coreei de Sud orice ajutor militar pe care îl poate oferi, informează Agerpres.

"Mariupolul a fost distrus, sunt zeci de mii de morți. Cu toate acestea, rușii nu își opresc ofensiva", a susținut el.

Reuters a confirmat distrugerile pe scară largă din orașul-port de la Marea Azov, dar nu a reușit să verifice exactitatea estimării numărului de morți.

Zelenski nu a specificat ce arme ar dori de la Coreea de Sud, dar a arătat că această țară are multe tipuri de armament care ar putea nu doar să salveze vieți în Ucraina, ci și să împiedice Rusia să atace alte țări.

"Ucraina are nevoie de diferite tehnologii militare, de la avioane la tancuri", a spus el. "Coreea de Sud ne poate ajuta", a adăugat Zelenski.

Ministrul sud-coreean al apărării, Suh Wook, a discutat telefonic vineri cu omologul său ucrainean, Oleksi Reznikov, la solicitarea acestuia.

Reznikov a mulțumit pentru ajutorul umanitar și alimente și a cerut Coreei de Sud să trimită în Ucraina arme antiaeriene, a comunicat luni Ministerul Apărării de la Seul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău