Zelenski a respins o lege care permite secretizarea declarațiilor de avere ale oficialilor ucraineni

  • 12 Septembrie 2023 12:30
Zelenski a respins o lege care permite secretizarea declarațiilor de avere ale oficialilor ucraineni

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat, marți, că a respins o lege care, în forma sa actuală, menținea secrete declarațiile de avere ale oficialilor ucraineni, scrie Rador.

Zelenski a remarcat că declarațiile ar trebui să fie deschise. "Imediat. Nu peste un an" - a transmis liderul de la Kiev. "Registrul trebuie deschis acum. De fapt, legea trebuie votată cu acest principal amendament. Preferabil, cât mai repede" - a adăugat Zelenski.

Pe 5 septembrie, Rada Supremă de la Kiev a votat în favoarea reinstituirii declarației de avere în format electronic, suspendată după începerea invaziei ruse. Însă parlamentarii au refuzat să aprobe modificarea proiectului de lege care prevedea deschiderea imediată a registrului declarațiilor de avere. Proiectul de lege respectiv prevede că declarațiile electronice nu ar trebui să fie publice încă o perioadă de 12 luni. Cu toate acestea, documentul prevede că fiecare funcționar, dacă dorește, poate contacta Agenția Națională pentru Combaterea Corupției în vederea publicării declarației sale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău