Zelenski a felicitat femeile cu ocazia zilei de 8 martie: „Salvează, tratează, luptă pentru Ucraina”

  • 08 Martie 2023 16:42
Zelenski a felicitat femeile cu ocazia zilei de 8 martie: „Salvează, tratează, luptă pentru Ucraina”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a felicitat femeile cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii și le-a mulțumit pentru ceea ce fac pentru țară, transmite Glavcom.

„Cred că este important să spunem mulțumesc astăzi. Să le mulțumesc tuturor femeilor care muncesc, predau, studiază, salvează, tratează, luptă – luptă pentru Ucraina. Să ne amintim, să ne gândim și să le mulțumim tuturor femeilor care și-au dat viața pentru țara noastră. Mulțumim mamelor. Amintiți-vă că, atâta timp cât mama este în viață, vă puteți simți ca un copil. Să le mulțumim celor dragi pentru respectul și puterea lor. Împreună suntem puternici. Împreună suntem invincibili. Împreună suntem liberi. Și împreună vom învinge cu siguranță”, a adăugat el, într-un mesaj video publicat pe pagina sa de Facebook, potrivit Pravda.

„Astăzi este Ziua Internațională a Femeii, ziua de luptă pentru drepturile femeilor. În fiecare an, în această zi, aduc mulțumiri. Îi mulțumesc mamei mele, o sun. Îi mulțumesc pentru că ne-a respectat întotdeauna în familia noastră. Îi mulțumesc soției mele. Pentru faptul că suntem împreună, îndrăgostiți, și pentru faptul că avem copii atât de frumoși. Mulțumesc femeilor care lucrează cu mine. Și este foarte important că suntem egali ca și colegi”, a mai spus președintele.

Președintele Vladimir Putin a vorbit și el despre război pe 8 martie într-un discurs adresat femeilor din Rusia. Mesajul său video a fost postat pe site-ul Kremlinului la miezul nopții, iar după-amiaza Putin a înmânat distincții de stat în cadrul unei ceremonii la Kremlin, inclusiv unor femei militare.

În urmă cu un an, într-un mesaj de felicitare, Putin le-a promis femeilor ruse că nu va trimite rezerviști să lupte în Ucraina, dar nu și-a ținut promisiunea și a anunțat mobilizarea în septembrie. De data aceasta, el a descris în principal noua realitate militară: „Scrieți scrisori, colectați colete cu tot ce aveți nevoie, țeseți plase de camuflaj, mergeți la spitale ca voluntari”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău