Zelenski a demis un înalt responsabil al armatei

  • 25 Iunie 12:00
Zelenski a demis un înalt responsabil al armatei

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a demis luni un înalt responsabil al armatei, care a fost acuzat de un alt comandant de incompetență și abuz de putere în plină invazie a Rusiei în țară, transmite France Presse, notează Agerpres.

"Am decis să îl înlocuiesc pe comandantul forțelor comune ale forțelor armate ucrainene, generalul-locotenent Iuri Sodol, cu generalul de brigadă Andrii Gnatov", a declarat Zelenski într-o postare pe Telegram, citată de sursă.

Președintele nu a precizat motivele demiterii comandantului, dar aceasta vine după criticile unui comandant al celebrei brigăzi Azov, cunoscută pentru legăturile sale cu cercurile ultranaționaliste.

Acest comandant, Bogdan Krotevici, a declarat luni dimineață că a depus o plângere la serviciile de securitate ucrainene (SBU), solicitând o anchetă asupra lui Sodol.

Potrivit presei ucrainene, Krotevici îl acuză pe Sodol de incompetență care a dus la moartea unor soldați ucraineni și la eșecuri pe linia frontului.

Armata ucraineană se află în dificultate de la eșecul contraofensivei sale din vara anului 2023, trupele ruse cucerind în fiecare săptămână noi sate în estul și sudul țării, fără a face progrese reale.

La începutul lunii mai, armata rusă a lansat, de asemenea, o ofensivă terestră în regiunea Harkov (nord-est), cucerind mai multe orașe înainte de a fi frânată de întăririle trimise de Kiev.

La rândul ei, armata ucraineană suferă de o lipsă de recruți din cauza mobilizării lente și de o lipsă de arme din cauza întârzierilor în livrarea ajutoarelor occidentale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Câțiva nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sun
18
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Arhivă Radio Chișinău