Zelenski a avut o întâlnire "foarte bună" cu secretarul american al Apărării

  • 02 Iunie 14:15
Zelenski a avut o întâlnire

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut duminică o întâlnire "foarte bună" cu secretarul american al Apărării la Singapore, în timp ce caută un sprijin occidental puternic în fața avansurilor rusești pe teren, relatează News.ro.

Zelenski s-a întâlnit cu Lloyd Austin în marja Dialogului Shangri-La, un forum care reunește lideri din întreaga lume, transmite sursa.

Întâlnirea a avut loc după ce președintele ucrainean a salutat vineri "un pas înainte", în urma undei verzi date de Statele Unite pentru utilizarea de către Kiev a armelor furnizate de americani pentru a lovi ținte de pe teritoriul rusesc, sub rezerva unor condiții.

Chestionat de jurnaliști la ieșirea din sală, președintele ucrainean a declarat că întâlnirea a fost "foarte bună". Austin nu a făcut niciun comentariu.

Zelenski și Austin urmau să "discute situația actuală de pe câmpul de luptă din Ucraina și să sublinieze angajamentul Statelor Unite de a se asigura că Ucraina dispune de mijloacele necesare pentru a se apăra împotriva agresiunii rusești în curs", a declarat pentru AFP un oficial american înaintea întâlnirii.

Zelenski a vizitat mai multe țări europene în ultimele zile pentru a cere mai mult ajutor militar pentru armata ucraineană, care pierde teren în fața atacurilor necruțătoare ale Rusiei.

Zelenski și Austin s-au întâlnit ultima dată la Washington în decembrie, când președintele ucrainean a făcut un ultim apel la ajutorul american înainte ca acesta să se epuizeze.

Congresul SUA a aprobat în aprilie, după luni de dispute politice, un pachet de ajutor financiar de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, eliberând arme atât de necesare pentru trupele ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:3,6 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău